Clasificare obezitate

Scris de • Sep 2nd, 2013 • Categoria: Clasificare

obezObezitatea este o boala în care grăsimea trupeasca s-a inmagazinat cu exagerare , fiind posibil sa aiba o consecinta potrivnic contra sănătății. Este determinata cu ajutorul indicelui de masă corporală ( notat IMC) și determinata mai departe din punctul de vedere al distribuirii grasimii prin relatia talie-șold și suma agentilor periculosi cardiovasculari . Indicele de masa corporala are legatura amanuntita atât cu proportia de lipide trupesti , cât și de totalitatea grăsimii trupesti .

La micuti , greutatea cea mai buna difera depinzand de etate și sex . La micuti și tineri obezitatea nu este determinata ca o cifra perfecta , ci în relatia cu o categorie cronologica fireasca , in asa fel încât obezitatea constituie un IMC peste 95 centilă . Documentarile de legatura pe care le-au avut la baza aceste centile au inceput din anul 1963 până în anul 1994 , deci nu au fost prejudiciate de maririle actuale de greutate .

 

Indicele de masa corporala (IMC) se socoteste divizand greutatea pacientului la pătratul înălțimii sale , redata de cele mai multe ori în metri sau în „unități” SUA:

Metric:
Modelul comun SUA și imperial:

In care simbolizeaza greutatea pacientului în livre și simbolizeaza înălțimea subiectului în inchi.

Cele mai folosite explicatii , fixate de OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii ) în anul 1997 și aparute în anul 2000 , propun nivelurile printate în lista din partea dreapta .

Explicatiile OMS au fost schimbate de unele asociatii particulare . Ansamblul de lucrari scrise in domeniul chirurgical divide „ clasa III ” de obezitate în clase ale căror nivele sunt încă in disputa .

  • Oricare IMC ≥ 35 ori 40 semnifica „ obezitate severă ”
  • IMC de ≥ 35 ori 40–44,9 ori 49,9 semnifica „ obezitate morbidă ”
  • IMC de ≥ 45 ori 50 semnifica „ super obezitate ”

Tinand cont de faptul că locuitorii asiatici exprima efecte defavorabile de sănătate la valoarea unui IMC mai mic decât cel al caucazienilor , unele tari au data o definitie noua obezitatii ; japonezii au determinat obezitatea ca oricare IMC trecut de 25 , iar China utilizeaza un IMC peste 28 .

 

Etichete: ,

Leave a Reply